Pin It
07/07 2018

Звукът на сърцето – упражнение, което лекува

Добре въздейства не само на емоционалната сфера, но и на сърдечносъдовата система, т.нар. звук на сърцето


Седнете на стол, краката са малко по-широко поставени от раменете, ръцете са върху коленете. Като броите до 4, вдишайте дълбоко и разтворете ръце встрани с дланите нагоре. Бавно ги вдигнете над главата, сплетете пръсти и обърнете китките на ръцете с дланите нагоре. „Избутайте“ дланите нагоре, а след това широко разперете ръце. Леко се наклонете надясно, отворете очи и издишайте въздуха, произнасяйки „х-х-х-а-а-а…“. Усетете как сърцето ви се освобождава от раздразнението, нервността, как се изпълва с позитивна енергия. След това за 5 секунди поставете ръце в областта на сърцето, а след това отново на коленете. Като подишате няколко секунди по обичайния начин, изпълнете упражнението още два пъти.

И след като сте снели напрежението и сте усетили подобрение в работата на сърцето, добре е да разберем какво ни прави красиви.

• Уверени сте в себе си, но m мислите за това и маже би дори не го осъзнавате. Не слагате много грим и не ви е грижа за мнението на другите. А това само по себе си е привлекателно.

• Имате прекрасно чувство за хумор.Умение-то да се пошегувате, често е по-важно от красивата външност. Чувството за хумор е заразително и привлича приятели и поклонници.

• Скромни сте. Да сте скромни, е мило и секси, но не означава, че сте безхарактерни.

• Винаги можете да се надсмеете над ситуацията – дори и когато сте сбъркали или сте огорчени. Намирате положителните страни и в лошото и по този начин украсявате живота и на други хора.

• Задавате стил, а не следвате модата. Не се страхувате да облечете нещо, което останалите не се решават дори да изпробват.

• Грижовни сте. Ако умеете да се грижите за близките си и сте готови да отделите внимание на човека, който има нужда от това, вие автоматично ставате красиви в очите на околните.

Добавете коментар