Pin It
19/09 2018

Този цвят на кожата говори за много ужасен рак

Традиционно смъртоносният рак на панкреаса не показва никакви симптоми до последния етап


Но ако кожата ви е придобила жълтеникава сянка и оттенък, е време да отидете на лекар и да започнете изследвания.

Рак на панкреасаса сред най-смъртоносните, след като 93% от пациентите умират в рамките на 5 години след поставянето на диагнозата и 90% в рамките на една година. Това се дължи на факта, че този тумор до последния етап не се проявява почти по никакъв начин. Ракът е причинен от ненормален и неконтролиран растеж на клетки в панкреаса. Много е важно да бъдете внимателни за вашето здраве и да обърнете внимание на най-малките промени, които могат да ви разкажат за началото на патологичния процес.

Една от тези промени е жълтеникавата кожа, известна също като жълтеница, Това засяга бялото на очите, поради което урината получава и тъмно жълт или оранжев оттенък. Лицето на жертвата на жълтеница може да изглежда болезнено бледо и кожата започва да жълтее. Самата жълтеница се причинява от натрупването в тялото на жълтеникаво вещество, наречено билирубин. Той показва не само рак на панкреаса, но и панкреатит – патологично състояние, придружено от възпаление на панкреаса за кратко време.

Въпреки това, известно е, че хроничният панкреатит в дългосрочен план увеличава риска от развитие на рак на панкреаса. Накрая, жълтеницата може да бъде причина за камъни в жлъчката, неалкохолно увреждане на черния дроб, хепатит и сърповидно-клетъчна анемия. Никога не игнорирайте жълтеницата и ако е придружена от неочаквана загуба на тегло, както и от болка в гърба или в стомаха, веднага отидете на лекар и започнете изследвания.

Добавете коментар