Pin It
20/12 2016

Смокинова отвара за по-добро храносмилане

Направете си смокинова отвара, за да подобрите работата на храносмилателната система

смокиня
Смокините са ценен природен лек заради богатото съдържание на фибри, на витамините К и В и минералите фосфор, калций, калий, желязо и магнезий. Включете ги в менюто си, за да се радвате на здраво сърце. Високото ниво на калий в съчетание с омега-3 и омега-6 мастни киселини предотвратява развитието на хипертония и пази от коронарна болест.

Малките зрънца в смокините извличат насъбралите се в червата и в стомаха газове. А фибрите са важни за нормалното функциониране на цялата храносмилателна система. Плодовете зареждат с енергия и сила, затова често се препоръчват за възстановяване след продължително боледуване. Те имат свойството да гонят умората и да повишават работоспособността.

Лесна за приготвяне отвара от смокини подобрява работата на стомаха и червата. Тя помага също при физическо и психическо натоварване. Залейте 100 г смокини с 2 ч.ч. гореща вода. Варете на слаб огън около 15 минути. Оставете плодовете да киснат 2 часа и прецедете. Пийте сиропа без допълнително подслаждане преди хранене.

Добавете коментар