Pin It
07/06 2018

Смарт слушалки революционизират лечението на симптомите на менопаузата

Учените са създали необичайни слушалки, които ви позволяват да следите вашите мозъчни вълни. Те са предназначени да се борят с неприятните вълни по време на менопаузата


Слушалки ще помогнат на дамите да се справят с неприятните последици от менопаузата, съобщава The Daily Mail . Слушалките се свързват със сензорно устройство, което хваща мозъчните вълни. Тези сигнали се превръщат в звуци, които човек в действителност чува. Звуците карат мозъка да прави корекции на нервната система и да потиска приливите. До днес системата е тествана от около 50 жени.

Приливите на топли и студени вълни са доста чести при жените, които са влезли в менопаузата. Жените страдат от зачервяване на кожата, повишена телесна температура и изпотяване. Досега малко се знае за причините за приливите и отливите. Смята се, че цялото нещо е неуспех в работата на механизмите за контрол на мозъка на температурата. Това се дължи на хормонални промени. Автономната нервна система също участва в механизмите зад приливите на топлите и студени вълни.

Така че, новото устройство HIRREM има три компонента: сензори за глава, малък компютър и слушалки. Сензорите първо измерват електрическата активност на мозъка, след което събраната информация се изпраща на компютъра, който го превръща в звук. Тези звуци вече се чуват в слушалките. Целият процес отнема по-малко от 8 милисекунди.

Теорията е следната: мозъка предупреждава за злоупотреби в автономната нервна система, а той коригира тези аномалии. Например, ако звучат малко разхвърляно, мозъкът ще разбере, че трябва да се коригира сигналите. Тази техника вече се опитва да се използва за лечение на пост-травматично стресово разстройство, хипертония. По отношение на приливите и отливите по време на менопаузата, това са първичните данни, тест – устройството намалява честотата и тежестта на горещи вълни, помага на жените да се борят безсънието и депресията.

Добавете коментар