Pin It
08/08 2018

Съставиха списък на идеалните сутрешни напитки, и в него няма кафе

Сред най-известните сутрешни напитки е кафето. Но дали действително то е най-добрата напитка, с която да бележим началото на новия ден?

сутрешни напитки

Списъкът от сутрешни напитки не е особено дълъг. Първото, за което се сещаме, че можем да пием сутрин, е кафето.

Кафето създава стимулиращ ефект, но при прекомерна консумация на кофеин могат да се появят неприятни симптоми. Такива симптоми са включително бърз сърдечен пулс и пикове на кръвното налягане. Има и постепенно пристрастяване към кофеина. Учените съветват да се обърне внимание на други стимулиращи напитки, пише „Utro.RU“ . Ако има истинска зависимост от кафето, то тогава трябва да опитате да го замените с цикория. Цикорията е лишена от кофеин, но е богата на витамин В, който укрепва нервната система.

И, например, джинджифиловият чай може да се счита за пълноправен енергиен източник. За разлика от кафето, той има по-дълъг ефект на тонизиране. В същото време укрепва имунната система и увеличава кръвообращението. Всичко това се отразява положително върху работната способност през деня, което прави джинджифиловият чай идеална сутрешна напитка.

Подобни свойства има и ароматния чай от жасмин. Но, ако нито джинджифилът, нито чаят от жасмин ви харесват, има решение. Може да ги замените с обичайната топла вода с мед. Тази напитка ускорява метаболизма и подобрява имунната защита. Увеличава ведростта сутрин и сока от пресен нар, твърдят учени. Според тях е полезно да се пие сок от нар, поради съдържанието на магнезий, калий, калций и фосфор.

Добавете коментар