Pin It
08/08 2018

Психолози: нова лудост обхваща жените

Новата световна лудост, на която са подвластни предимно жените, заплашва да се превърне в епидемия

Учени от медицинското училище в Бостън установиха, че много хора решават да се подложат на пластична хирургия. Решението идва заради начина, по който изглеждат след като са ползвали фото филтри от мобилни приложения. Този феномен е наречен „Snapchat dysmorphic“, съобщава The Tech Times.

Днес всяко лице може да се трансформира за снимка с помощта на фото филтри. Кожата може да стане по-гладка, а формата на очите да се промени. Пластичните хирурзи заявяват, че все повече хора разчитат на резултата от ретуширането на собствените си снимки, когато идват за консултации. Пациентите искат да имат големи очи, по-пълни устни и по-тънки носове.

Например, според Американската академия по пластична хирургия и реконструктивна хирургия на лицето, приблизително 55% от клиентите в клиничните клинични се обръщат към лекарите, защото искат да изглеждат по-добре, когато си правят селфи. Като цяло, експертите отбелязват, че младите момичета не оценяват адекватно външния си вид, като смятат, че не са достатъчно красиви в реалния живот. Тяхната оценка на собственото им тяло се извършва изключително чрез онова, което се случва в социални мрежи. Това води до по-нисък резултат на удовлетвореност от себе си. В крайна сметка много фото филтри представляват нереалистични изображения на красотата.

И още по темата. Хората обичат да правят селфи повече, отколкото да ги гледат.

Учени от университета Лудвиг-Максимилиан интервюираха 238 души от Австрия, Германия и Швейцария. Изследователите са открили така наречения „парадокс на селфито“. 77% от респондентите редовно са се самоснимали. В същото време 82% предпочитат да гледат селфита в социалните мрежи, отколкото обикновени снимки.

Добавете коментар