Pin It
14/09 2018

Промяната на формата и цвета на ноктите може да показва развитието на рак

Според експерти алармата трябва да бъде причинена, преди всичко, от рязка промяна в цвета на ноктите, съобщава изданието“Медицински форум“

ноктите
Например, ако ноктите изведнъж станат много бледи, съществува риск от аномалии в черния дроб.

Образуванията под ноктите под формата на бежови, кафяви или черни ленти или точки се появяват в присъствието на меланом (рак на кожата). Плюс това, рискът от рак се увеличава при хора с нокти, които силно са извити над пръстите. Лекарите допълват, че ако върховете на пръстите станат по-дебели, и ноктите са неестествено изкривени и променят посоката на растеж, трябва да се провери за наличие на рак.

Между другото, красивият маникюр не означава здрави нокти, Много жени практикуват постоянни удължения на ноктите и използването на гелове. И това не е най-сигурната практика, предупреждават лекарите. Според лекарите основната заплаха е пълната онихолизата (падане на нокътната плочка).

Добре е да знаете още и че анализ може да показва кои процеси в организма не могат да бъдат контролирани.

Учените направиха необичайно проучване и разказаха кои биологични функции човек не може да контролира. Те включват загуба на коса (няма начин, който може да победи генетичното предразположение, определящо дебелината на косата) и растежа на ноктите, например.

Не можете да контролирате появата на обсебващи мисли (при 90% от хората), освен ако не е налице психично заболяване. Сънищата също се приписват на областта на неконтролируемите явления. Учените подчертават, че ако човек бъде посетен от многократни кошмари, това може да бъде сигнал за реални здравни проблеми.

Добавете коментар