Pin It
10/07 2018

Нов кръвен тест точно предсказва кога ще умрем

Кога ще умрем? Колко дълго ще живеем? Тези и още подобни въпроси си задават много от нас. Наистина ли е възможно да узнаем кога точно ще умрем?


Учените от университета „Йейл“ са разработили кръвен тест, който ще предскаже продължителността на живота на човек. Или иначе казано – този тест ще ни каже кога ще умрем. Както отбелязва The Daily Mail, това е опит да се изчисли реалната възраст на организма и на неговата основа да се изчисли времето на евентуална смърт.

Ключовата точка е да се идентифицират факторите, които стоят зад стареенето на клетките. След като оцени тяхното влияние, е възможно да се каже какъв е реалният риск от преждевременна смърт при даден човек. По-рано подобни тестове се основавали на молекулни промени в клетките. Но, според учените от Йейл, това не показва общата картина.

Много по-ефективно е да се оценят физиологичните фактори, като нивото на захарта в кръвта, количеството на белите кръвни клетки и концентрацията на глобуларния протеин.

Нов тест анализира състоянието на девет биомаркера. Те успяват да се разграничат, като изследват здравето и продължителността на живота с близо 20 000 души.

Не само болестите оказват влияние на продължителността на живота. Значение има и онова, което се случва, докато сме живи. Ето и един пример

За много хора разводът може да бъде истински тест за сила на характера, и на организма. Не всеки може да се върне към нормалния живот след раздялата с любимия човек. Американски учени са открили, че разводът крие по-голям риск от преждевременна смърт, съобщава The Daily Mail .

Служители на университета в Аризона анализират данни от 5,786 души на възраст над 50 години. От тях 926 са разведени и не са намерили нова половинка. Специалистите отбелязват, че рискът от преждевременна смърт е значително по-висок при самотните хора, които продължават да преживяват развода. Освен това тези хора са по-склонни да са недоволни от живота.

Добавете коментар