Pin It
06/06 2018

Невролозите обясниха защо обучението е важно за мозъка

Обучението е жизненоважно за мозъка. Невролозите призовават за повече четене, учене и запомняне на стихотворения наизуст

мозъка
За здравето на мозъка от значение е и начина, по който релаксираме или си почиваме. Също така, и състезанията са подходящи, ако искате да намалите риска от деменция, съобщава Xinhua. Заключенията бяха направени въз основа на наблюдения на 15582 първоначално здрави китайци. Минималната възраст на участниците в проучването е била 65 години.

Първоначалната оценка на тяхното състояние е извършена през 2005 г. Допълнителните проверки бяха повторени през 2006-2012 г. Месец преди одита учените научиха в какъв вид интелектуална дейност са ангажирани възрастните хора. На тази дейност учените се позовават на четене на книги, вестници, списания, бордови игри, игри с карти и залагания на състезания.

В резултат на това е установено, че всяка интелектуална активност при възрастните хора е свързана с намален риск от деменция. Освен това такива дейности са в състояние да предотвратят развитието на деменция и да отложат момента на загубата на памет.

Трябва да се знае, че сътресение на мозъка, получено в детството или младостта, също е в състояние да причини проблеми с работата на мозъка. Проблеми като деменция, например.

Краикосеребрална травма, получена след навършване на 20 години, може да се почувства в 50-60 години. Това е заради повишения риск от деменция. Това доказа проучване на около три милиона души, съобщава Zee News . Установено е, че мъжете с травматични увреждания на мозъка са по-склонни да получат деменция от жените (показател за ускореното развитие на деменция от 30% спрямо 19%).

Добавете коментар