Pin It
10/08 2018

Не полагайте много усилия на работата, предупреждават специалистите

Работата е мястото, на което преминава една много голяма част не само от денонощието, но и от нашия живот. Повечето от нас искат да са добри в това, което правят


Оказа се, че престараването в работата не е много полезно.

Смята се, че по време на работният процес трябва да се полагат много усилия, ако искаме да сте успешни. Въпреки това, служителите на Лондонския университет и Европейското бизнес училище ESCP, не препоръчват да се престараваме по време на работа.

Експертите са на мнение, че работодателите трябва да намалят напрежението в екипа. По-специално работниците могат да избират къде и как да работят. Това значително ще повиши ефективността и лоялността на служителите, сочи проучването с участието на почти 52 000 служители.

Хората споделиха с учените и разказаха за натоварване на работното място, за умора, стрес, признание на работното място и, като цяло, за успех в тази област.

Оказа се, че онези, които претендират за висока степен на натоварване на работното място (трудни срокове, работа с високи темпове), са имали лошо физическо и психическо здраве. В същото време техните шефове, въпреки всички усилия на работниците, не оценяват особено онова, което са свършили. Напрежението засяга качеството на работа, което лишава хората от удовлетворение, казват експертите.

Добре е да се знае, че твърде много любов към работата затруднява кариерното развитие. Работниците могат да бъдат надминати от техните по-малко ентусиазирани колеги, които имат повече време за почивка. Това е доказано от ново проучване, проведено от служители на Университета „Роял Холоуей“ и Кралския колеж в Лондон, пише The Daily Mail.

Добавете коментар