Pin It
13/09 2018

Мазнините могат да намалят лошия холестерол

Когато има увеличени нива на лошия холестерол това пряко се отразява на здравето и благосъстоянието на човека


Може да коригирате нивата на лошия холестерол по един малко странен, но ефективен начин. Той е установен от учените в университетския колеж в Дъблин. Както показва експериментът, консумацията на 120 грама мазнина дневно в продължение на шест седмици позволява да се подобри значително холестеролният профил, за разлика от използването на сирене с ниско съдържание на мазнини (то работи по-малко ефективно).

Това твърдение противоречи на идеята, че мазното сирене води до запушване на артериите поради високата концентрация на наситени мазнини в състава, съобщава Daily Mail. Интересно: мазнините в сиренето намаляват нивата на „лошия холестерол“. И това работи по-добре, в сравнение с други млечни продукти. Дължи се на специалната структура, както и на наличието на калций и казеин, които са в основата на продукта.

Според учените сиренето има повече мазнини в горния си слой. И, очевидно, това по някакъв начин влияе върху нивото на холестерола. Като цяло потреблението на мазни млечни продукти намалява риска от смърт от инсулт с 42%.

За да не се стига до крайни резултати, учените призовават хората да проверяват нивата на лошия, както и на добрия холестерол, по-често. Това ще предотврати използването на скъпи лекарства. По този начин хората ще намалят и вероятността от това да страдат от различни болести, заради високи нива на холестерол.

Добавете коментар