Pin It
07/06 2018

Лекарите разкриха тайната на успешната реанимация – музиката!

Музиката е в състояние да спаси човешки живот. И това никак не е случайно. Както не е случайна сентенцията, че музиката е живот


Изкуствената вентилация и непрекият масаж на сърцето могат да спасят живота на човек в определена фатална за здравето ситуация. Въпреки това, за да могат тези действия да постигнат желания ефект, трябва да извършите правилно всички манипулации, подчертава Naked Science. Лекарите от университета в Барселона са разработили ясни и прости препоръки – една тайна при определена степен на непряк сърдечен масаж.

Натискането на гръдния кош е необходимо да става при скорост от 100-120 удара в минута. Експертите признават: понякога е трудно да се поддържа необходимия ритъм дори и за хора, запознати с технологиите. Тук ще помогне правилната музика. Проведе се експеримент с участието на 164 ученици. Оказа се, че най-добрата реанимация се извършва от доброволци, пеейки песента Macarena.

Това е една доста популярна песен от 90-те на група Лос дел Рио. И за щастие повечето хора я знаят и могат да я запеят, ако се наложи. Темпото на самата песен е 103 удара в минута. И това е оптималният ритъм за извършване на непряк масаж на сърцето, признават експертите.

Музиката не само може да спасява животи, но също така да разкаже много и за характера на човека. Ако харесвате прости музикални композиции, вие вероятно сте приказлив и енергичен човек. Ако предпочитате операта, тогава се отнасяте към умните хора с добро въображение, съобщава The Daily Mail,

Учените от Кембридж са анализирали връзката между музикалните предпочитания и характерните черти в характера на хората. В рамките на проучването повече от 20 000 души слушат 25 непознати музикални фрагмента от различни жанрове. Също така беше попълнен отделно въпросник за характера на доброволците.

Добавете коментар