Pin It
01/11 2018

Лекарите казаха какво действително състарява лицето

Специалисти от болницата в Оубърн са установили, че с възрастта лицето на хората става все по-асиметрично

лицето
Отклонението е 0,06 милиметра на всеки 10 години, пише The Daily Mail. Учените са установили това чрез изследване на лицата на 191 доброволци (на възраст от 4 месеца до 88 години), използващи триизмерна цифрова система.

По-конкретно промените се проявяват в по-ниските две трети от лицето (от веждите до носа и от носа до брадичката). Според експерти една от основните цели на пластичната хирургия е постигането на симетрия. С помощта на създадената система лекарите ще могат да предскажат резултата от операциите и да предскажат промени във външния вид на пациентите си.

Между другото, остаряването на човек, поне на жената, може да бъде повлияна от броя на децата. Ако една жена иска да остане още млад, тя не трябва да ражда повече от две деца, твърдят служители от Университета в Бат. Факт е, че самата бременност, кърменето и грижите за децата ускоряват влошаването и стареенето на тялото.

Наблюденията показаха, че майките с много деца ще имат бръчки по-рано и кожата им потъмнява. Причината е, че всяко дете причинява химически дисбаланс в организма. Жените с много деца често са по-податливи на болести и живеят по-малко.

Освен това, трябва да се има предвид, че колкото и да е приятна, усмивката състарява

Обикновено усмивката се свързва с младост и позитивност. Въпреки това, персоналът в Университета на Западно Онтарио откри, че усмихнатите хора изглеждат по-големи от нас. Учените направиха експеримент. На участниците бяха показани снимки на хора с усмивка, неутрални и изненадани изражения на лицето.

Доброволци смятат изненаданите хора за най-млади, и усмихнати хора най-старите. Когато участниците по-късно са попитали кой всъщност е бил по-млад, на тях им било съобщено, че това са усмихнатите хора. Това означава, че действителната оценка на доброволците се различава от техните вярвания.

Хората с усмивка изглеждаха две години по-възрастни, отколкото с неутрален израз на лицето. Според изследователите това се случва заради бръчките, които се появяват около очите, заради усмивката. А на изненаданото лице всички бръчки се заглаждат.

Добавете коментар