Pin It
16/09 2015

Как изглеждат убежденията на човек, който не желае да се пречупи?

Колкото по-уверен е човек в своята правота, толкова по-трудно му е да се пречупи

Как изглеждат убежденията на човек, който не желае да се пречупи?

Как изглеждат убежденията на човек, който не желае да се пречупи?

Той не си дава сметка, че и другият може също да е толкова уверен в собствената си правда. Егоизмът и на двамата ги вкарва в плен на смехотворни заблуди, които непременно трябва да бъдат отстранени, ако искат да запазят връзката си.

Ето как изглеждат убежденията на човек, който не желае да се пречупи:

• Моят гняв е в защита на истината и справедливостта, докато твоят гняв е плод на егоизъм.
• Ако ти не отговориш на моите очаквания, ще трябва да си платиш, като понесеш всички негативи от това.
• Със сигурност аз знам истината, докато твоето мнение е повлияно от егото ти.
• В спора очаквам подкрепа от теб, за да потвърдиш и ти превъзходството на моята истина и моята справедливост.
• Идеите и мненията ти, които не съвпадат с моето възвишено и одухотворено разбиране за живота, са просто илюзии.

С други думи, човек, който упорито отстоява своята позиция, често не разбира, че навярно и опонентът му е в същата ситуация. Мисли си, че докато самият той се бори за справедливост, партньорът му води битка за задоволяване на личните си егоистични потребности. Картинката напомня на двата козела, които се срещнали на мостчето над пропастта и не успели да се разминат, защото нито един от двамата не отстъпил.

Сляпото упорство неизбежно води до разрушаване на връзката. Упоритостта е полезна в начинанията, но не и в отношенията. Там хармония се постига с изслушване, договаряне, взаимно разбиране и вглеждане в човека насреща. На практика това означава потискане на собственото его, преодоляване на егоистичната нагласа в името на любовта към човека до нас.

Понякога ни се струва, че пречупването няма смисъл и че е много по-лесно, ако отношенията са разрушени, просто да ги оставим в миналото. Но лесно може да се заблудим дали става дума наистина за изчерпана връзка или просто бягаме от самите себе си, само и само за да не се променим. Да сложиш край на една връзка е много по-лесно, отколкото да се опиташ да я направиш по-хармонична и да продължиш да я градиш на нова, по-здрава основа. Именно в съвместното преодоляване на подобни трудности се крие ключът за щастливото бъдеще на всяка двойка.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други. Дозировката е за 30 дни. Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно. Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА! Цена на една доза – 39 лв. При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА. За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com www.stresovital.com

Добавете коментар