Pin It
16/05 2018

Как да укрепим имунитета и да избегнем проблемите със самочувствието?

Организмът, уморен от зимните студове и пролетните промени в температурата и налягането, може да създаде проблеми в най-неподходящия момент. Затова трябва да се укрепи имунитета

имунитета

За подобряване на имунитета има много рецепти. предлагат се и лекарства. Как да преодолеем неизбежния период на междусезонието с минимални загуби? Как да укрепим имунитета и да избегнем проблемите със самочувствието? Нужен е комплексен подход.

ДИШАЙТЕ ДЪЛБОКО!

Правилното дишане е един от най-ефективните и едновременно с това недооценени начини за съхраняване на здравето, укрепване на имунитета и придобиването на енергия.

Още в дълбока древност са били разработени ефективни дихателни упражнения, актуални и днес. За начало започнете с просто, но ефективно упражнение. Бройте до пет и бавно вдишайте през носа. Трябва да усетите как се отварят белите ви дробове. Задръжте дъха си десет секунди и бавно, като броите до десет, издишайте през полусвити устни. Повторете десет пъти. Само след седмица редовни тренировки ще се почувствате изпълнени с енергия.

РАЗ-ДВА – ДА ПОДОБРИМ ИМУНИТЕТА С ГИМНАСТИКА!

Аеробика, тичане, йога – всяко физическо натоварване повишава способността на организма да противостои на вирусите.

Но, ако не може и нямате време да се занимавате с организиран спорт, и простите разходки ще дадат резултат. Има две условия, които е добре да спазвате, ако искате да има полза от тях – правете ги редовно и и ходете с бърз темп.

Добавете коментар