Pin It
16/11 2016

Как да се справим с диабета и да регулираме нивото на глюкозата?

Захарната болест е често срещано заболяване с хронично протичане. У нас боледуват около 2% от населението. Основна причина за повишаване на кръвната захар е намаленото количество „ефективен“ инсулин, което може да се дължи на блокиране или на инактивиране на действието му. В първия стадий на диабета, който се характеризира с умерено завишени стойности на кръвната захар, ендокринолозите предписват само диетично лечение. Тогава е уместно да се добавят и антидиабетични чайове, както и да бъдем внимателни с консумацията на плодове! Сред тези с високо процентно съдържание на захар са следните: банани, вишни, гроздов сок, смокини, царевица, картофи, сушени сливи и фурми, фасул и леща.

Ниво на кръвната захарВ Научнопрактическата база по фитотерапия е установено, че при голяма част от страдащите от диабет може да се приложи и билколечение в случаите когато нивото на кръвната захар е под 10 ммол/л. На диабетиците задължително трябва да бъде уточнено състоянието, както и дозите на медикаментите, които спомагат контролирането на кръвната захар. Периодично се следят резултатите от предписаната фитотерапия и ако стойностите на захарта в кръвта и урината се понижават, намалява се и дозата на медикаментозната терапия от лекуващия ендокринолог.

Доказано е, че в множество растения се съдържат вещества, които имат инсулиноподобно действие, въпреки че то е далеч по-слабо и несигурно от това на инсулина. С помощта на д-р Джеймс Колип са открити гликокинините, чрез които вече е възможно да се поддържат леките форми на диабет и да се запази прилагането на инсулина само за тежките форми. В действието си гликокинините се приближават до пероралните антидиабетични средства, синтезирани през последните 20 години. Броят на тези лечебни билки е голям, като към тях спадат: листата от боровинка, бобовите шушулки, листата и корените от бяла черница, стръковете и семената от жаблек и стръковете от цариче. С тяхна помощ е възможно да приготвите разнообразни билкови чайове, които да комбинирате с нашият 100% натурален и ефикасен продукт за лечение на Диабетакапки ДИАБЕТАЛ!

Добавете коментар