Pin It
20/12 2016

Как да изгоните болката във врата за една минута?

Една от най-често срещаните и досадни болежки е болката във врата

болката във врата
Тя може така да ви закове, че да се наложи да завъртате цялото тяло вместо само главата. Причините за неразположението са най-различни – обездвижване, физическо претоварване, сън в неудобна поза, въздушно течение.

Опитайте се сами да се справите с проблема. С пръсти напипайте болното място. Използвайте дясната ръка, ако бол ката е отдясно, и съответно лявата при лява локация. В случай, че не успявате да достигнете целта, вземете топка за тенис на корт, гумена детска играчка или нещо подобно. Притиснете засегнатото място и имайте предвид, че болката ще се засили. Бавно движете глава в противоположна на схванатата страна. Хубаво я протегнете и завъртете по диагонал така, сякаш искате с брадичка да достигнете мишницата. Задръжте в тази позиция 10 секунди и отпуснете. Изпълнете лечебното упражнение няколко пъти. По този начин втвърденият мускул постепенно се отпуска и болката намалява.

Ако в рамките на един ден не почувствате облекчение, неприятното усещане се засилва или подобни епизоди настъпват често, непременно се обърнете към специалист.

Добавете коментар