Pin It
10/08 2018

Избелващите пасти са нож с две остриета

Избелващите пасти са предпочитани от пушачите, както и от хората, които се хранят с по-пикантни храни

избелващите пасти
Но, избелващите пасти могат да създадат някои проблеми. Всъщност, те са нож с две остриета.

Всички избелващи пасти за зъби работят на принципа влияние върху зъбния емайл с помощта на специални компоненти В някои използва абразив, а в други -химикали, които са резултат от водороден пероксид. Това са много активни вещества, които разтварят пигментните петна и премахват тъмната патина от зъбите.

Разбира се, избелващите пасти привличат клиентите заради факта, че те са много по-евтини от професионалното избелване в зъболекарския кабинет. Но пастите винаги премахват само цветното покритие, без да променят цвета на самия емайл. Също така си струва да си припомним недостатъците. По-специално, заради честата употреба на избелващите пасти в емайла могат да се образуват микропори, което води до унищожаване на зъбите.

Освен това чувствителността се увеличава, особено при студена или гореща храна. Може да има и възпаление на венците и езика. По принцип такива пасти заплашват с изгаряния на устната кухина и болка в зъбите.

Така че, избелваща паста за зъби е забранено да се използват от хора с тънък емайл, хронично износване, пукнатини, кариеси, бременни и кърмещи жени, хора с алергии, деца, хора с пародонтоза. Във всеки случай не се препоръчва да се обработват зъбите с такава паста повече от 1-2 пъти седмично.

Учените съветват да се добавя мляко в чая, за да се запази белота на зъбите.

Това ще предотврати оцветяването на зъбния емайл. Този подход е още по-ефективен от избелващата паста за зъби и може да бъде сравнен със специални избелващи агенти, съобщава Daily Mail .

Добавете коментар