Pin It
20/12 2016

Губят ли памет хората с диабет?

За вас е нещо съвсем обичайно да забравяте разни важни неща и мислите, че разсейването е нормално, защото остарявате? А дали случайно не сте забравили, че боледувате и от диабет?

захарен диабетПонякога това е вярно, защото краткосрочната загуба на паметта е наблюдавана предимно при възрастни хора, но може би основна роля в тази ситуация играе вашето хронично заболяване. Така че, преди да си направите каквито и да е окончателни заключения, е необходимо да слушате тялото си, да претеглите всички аргументи и да се консултирате с опитен лекар.

Високата гликемия може да доведе до отклоняване на вниманието и разсеяност, но преди да обвинявате за всичко това вашата възраст, обсъдете проблемите, които имате с болестта диабет, нейното развитие и евентуални усложнения с Вашия лекар, който ще определи дали насърчаването на проблемите с паметта зависят от промените в глюкозните нива. Вие може да предприемете определени стъпки за подобряване на състоянието си и за премахване на неясното мислене, разсеяността и умората, която често също е проблем за добрата памет.

Внимание – загубата на паметта при диабет е проблем, който може да доведе след себе си други усложнения.

Подобни нарушения не се появяват поради заболяване, свързано неразтворимите протеинови отлагания от болестта на Алцхаймер, а поради техните разтворими комплекси, които увеличават енергийния метаболизъм на невроните в резултат на хроничното заболяване диабет. Диабет тип 2 се появява, когато клетките на мускулите, мастната тъкан и черния дроб стават чувствителни към инсулина. Те просто престават да поемат глюкоза от кръвта. Това води до намаляване на чувствителността на различни метаболитни разстройства, и след това – до проблеми с паметта. При болните от диабет проблеми с паметта се появяват и заради честата умора, която изпитват. Умът е ангажиран със справянето с болестта и затова не може да реагира адекватно.

Ако страдате от диабет тип 2 и сте решили, че вече не искате да се тровите с лекарства вижте нашия билков продук ДИАБЕТАЛ, който ще ви помогне да регулирате нивата на кръвната захар без химия.

 

Добавете коментар