Pin It
08/08 2018

Експертите доказаха връзката между наднорменото тегло и умствените способности

Наднорменото тегло пречи. То не само загрозява външния вид. Не само ни тежи, докато ходим или си избираме дрехи…То ни прави и по-глупави

 наднорменото тегло

Наднорменото тегло има връзка и с нашите умствени способности. И как не – не може тялото да е лениво, а мозъкът да е в кондиция. Много ясно, че и той ще започне да мързелува. Това няма начин да не се отрази на умствените способности.

Изследвайки и наблюдавайки повече от 5000 души над 60 години учени от Тринити Колидж Дъблин открили, че голям брой от мазнините на талията не е добре не само за здравето. Мазнините около талията имат негативно влияние върху здравето на сърдечносъдовата система, но също така са свързани и с намаляване на познавателните способности.

Както се съобщава от PsychCentral, вече стана известно, че затлъстелите хора се справят по-зле с тестове на паметта и визуални пространствени умения. Сега, учените са фокусирани върху съотношението между тлъстините в областта на корема и умствените способности.

Според тях при хора с голяма талия намаляването на когнитивните способности може да се обясни с активното освобождаване на възпалителни маркери. Те се секретират от мазнините в кръста. По този начин глобалната епидемия от затлъстяване всъщност може да доведе до глобална епидемия от деменция.

Трябва да се знае още, че служители на Университета в Йорк са установили пряка връзка между риска от смърт и затлъстяването при хората. Наднорменото тегло не заплашва от преждевременна смърт, ако човек няма с други метаболитни нарушения. Доказателството включва резултатите от дългосрочните наблюдения на 50 000 души със затлъстяване и други заболявания.

Добавете коментар