Pin It
22/05 2018

Експерти: Ако искате да сте здрави, обърнете внимание на „фуража“

За да сме здрави, трябва да хапваме по-често зелени храни. Някои го наричат и фураж, но истината е, че зеленолистните зеленчуци имат голяма полза

здрави
Хранителните специалисти са съставили списък на най-полезните храни и растения, които могат да се консумират. Отделно, те откроиха киселеца, глухарчето и ряпата, съобщава руското издание „Известия“. Според експертите, използването на листа от киселец и цвят от глухарче ще покрие недостига на много витамини и ще презареди организма с нови сили.

Например, благодарение на уникалната композиция, киселецът укрепва сърдечния мускул и възстановява имунната защита. От цветята на глухарчето, с изключение на консумацията в салати, може да пригответе и сладко. То е много полезно при настинки. На свой ред репичките подобряват обмяната на веществата. Учените също споменават копривата и младото зеле, които премахват токсините и допринасят за загубата на тегло.

Малко хора знаят, но репичките могат да претендират за титлата Царица на суперхраните. Този продукт е най-питателен тоно сега – в края на пролетта и началото на лятото. И което е още по-хубаво, репичките не са чак толкова калорични. (има по-малко от 20 калории на чаша).

И според друго проучване зеленолистните зеленчуци, като спанак, зеле и маруля, трябва да присъстват всекидневно в менюто, за да сме здрави. Ако има възможност да се консумират ежедневно, тогава ще бъде възможно забавянето на стареенето на човешкия мозък и предотвратяването на деменция. Това се казва от изследването на персонала на Университета в Руш, който изследва състоянието на мозъка на възрастните хора.

Добавете коментар