Pin It
31/10 2018

Доверието и любовта ще ви донесат дълголетие

Доверието и любовта, като цяло са в състояние да спасят света. Но, тези две качества способстват и за по-дълъг живот

Доверието в хората, създаването на нови контакти и разбирателството в семейството са ключът към дългия живот. Без тези две качества човек не би могъл да живее пълноценно.

Хората, които нямат проблем да се доверят на непознати, живеят по-дълго от подозрителните хора. Онези, които живеят на места, където обичайно не се доверяваме на други хора, също биха имали проблем с продължителността на живота. Това установиха учени от Стокхолмския университет. Експертите проведоха проучване на над 25 000 жители на САЩ, съобщава The Daily Mail. Проучването доказа, че хората, които се доверяват на другите, са по-социализирани и по-малко притеснени. Съответно, те изпитват и по-малко стрес.

Доверието и любовта ще спасят човешкия живот. И тези два фактора са много важни за поддържането на здравето. Ако сте открити и общителни е много по-лесно да се доверите на хората. Така ще можете да използвате контактите, установени в общността, за да получите помощ. Важно е, че повишеният риск от преждевременна смърт при подозрителните и недоверчиви хора се проявява независимо от етническия и социално-икономически статус. Като цяло, доверието в хората намалява риска от ранна смъртност със 17%.

Между другото, степента на доверие може да бъде определена в очите на човека. Изследванията показват, че ако партньорите се доверяват един на друг, зениците им са „синхронизирани“. Когато тези хора се вглеждат в очите на другите, зениците им се разширяват. Това помага за създаването на тясна връзка между партньорите.

Добавете коментар