Pin It
01/11 2018

Диета по кръвната група – за 0 и кръвна група А

Трябва да се има предвид, че диетата по кръвната група няма да даде резултати изведнъж


Тя е система за дългосрочно ване и подобряване на здравето. Резултатите й се отбелязват и от лекари, и от пациенти: при преминаване на „собствена” система на хранене се подобрява настроението, регулират се метаболизмът и апетитът, иска ви се да ядете именно толкова, колко-то е нужно, а не с цел отлагане на мазнини.

I кръвна група – Ловец (0)

Кръвта на групата на „ловците” е най-древната. В основата на храненето им е месото и всевъзможните му разновидности, освен свинското, което трябва да се ограничи заради мазнините му. Отлично подхождат риба и морски дарове. Усвояват се добре зеленчуци и белтъчна храна, сладки плодове. Хлябът също трябва да се ограничи, като се отдаде предпочитание на тъмните сортове.

„Ловците“ трябва да избягват овесени и пшенични зърна и изделия от тях за сметка на бобовите храни. Желателно е да изключат от менюто си всички сортове зеле, пшеница и царевица (и изделията от тях), пържени картофи, рязко да
ограничат маринатите и кетчупите.

Полезно за I кръвна група е да пият чай – зелен и билков, минерални води и отвара от шипки. Не трябва да наблягат на виното и бирата, макар че могат да си позволят по чашка седмично. А твърдия алкохол, кафето, напитки с жълт кантарион и ехинацея да избягват.

II кръвна група – Земеделец (А)

За тази кръвна група отлично подхожда вегетарианството, макар и не в строгото му разбиране, тъй като белтъчините са необходими на организма. Трябва да се изключи месото, да се употребяват риба и млечни продукти с белтъчен профил – сирене, извара, соеви продукти. Много полезни са всички видове зърна, бобови храни, плодове (освен цитруси) и зеленчуци. Полезни са растителните масла и ананасите.

От напитките за земеделците са полезни кафето и зеленият чай, малко червено вино. Ободряват ги и ги стимулират сокове от зеленчуци или плодове, лимонена вода. А черния чай, портокаловия сок и газираните напитки трябва да се избягват.

Добавете коментар