Pin It
06/06 2018

Британски учени установиха каква е ползата от секс роботите

Роботите бавно, но сигурно се превръщат в неразделна част от човешкия живот. По-специално, инженерите залагат на секс роботи


Идеята е, че секс роботите могат да помогнат на хората, които не са в състояние да установят истински социални връзки. Също така, секс роботите се представят като начин за ангажиране в безопасен секс.

Въпреки това, членовете на Кралския колеж в Лондон казват: няма доказателства, че този вид заместители са полезни за борба със социалното изключване и други проблеми, съобщава „Газета.ру“. От своя страна, производителите на роботи казват, че техните устройства „дават безусловна любов и подкрепа“. Роботите удовлетворяват както сексуалните, така и социалните потребности, подобрявайки качеството на живот. те са от полза по-специално на възрастните хора и хората с увреждания.

Между другото,независими експерти казват, че в близко бъдеще хората ще се откажат от традиционния секс, като цяло. Човекът на бъдещето е така нареченият цифрово-сексуален. Той ще признава и ще има близък афинитет само с андроиди и хуманоидни роботи.

Освен това, скоро болниците ще бъдат напълнени с роботи-хирурзи. Както съобщава „Remedium“, роботът хирург ще влезе в етапа на клиничните изследвания през следващата година. През 2020 г. операциите, използващи този вид робот, вече могат да бъдат включени в задължителната медицинска застраховка. Това се посочва от главния уролог на Министерството на здравеопазването на Руската федерация, един от разработчиците на робота, Дмитрий Пушкар.

„Ние очакваме, че през 2019 г. роботите ще влезат в експлоатация. Сега роботите се тестват. Голяма част от операциите с използване на роботи в света се провежда в урологията, но те могат да работят във всички области на хирургията.“- подчертава Пушкар.

Добавете коментар