Pin It
16/05 2018

Билкови отвари за отслабване и за изгаряне на мазнините

В стремежа за отслабване и изгаряне на мазнините се сблъсквате с много подводни камъни. Ограниченията в храненето и титаничните усилия във фитнеса действат до време

изгаряне на мазнините
Рано или късно стрелката на кантара спира, защото влиза в сила физиологичен фактор – адаптация на организма към новите условия. Да излезете от застоя ще ви помогнат билкови отвари за отслабване и за изгаряне на мазнините.

За изгаряне на мазнините има много полезни растения. Те са и сравнително разпространени, така че няма да ви е трудно да си ги набавите. Растенията може да помогнат и на току-що стъпилите на пътя към красивата фигура. С тяхна помощ можете да сръчкате зациклилия метаболизъм, да изхвърлите излишните течности от организма, да сгопирате препаленото желание за вредни храни. Билките, които влияят на теглото, имат редица преимущества пред химическите препарати. Действат по-меко, по-рядко предизвикват странични ефекти.

Сред многобройните растителни стимулатори на отслабването е сложно да намерите този, който ще ви свърши работа в конкретен случай. Затова проучете внимателно действието на всяка билка и изберете най-подходящата за вас.

Термогенни растения

Тяхното основно действие е да активизират изгарянето на мазнините. Механиз-мът им включва ускоряване на метаболизма и изразходване на мастните запаси в тялото. Подходящи са за по-пълни хора, помагат при зацикляне на процеса на отслабване. Полезни са и за хора с малко излишни килограми. Такива растения са кайенският пипер, чаят мате, гуараната, джинджифилът, куркумата, канелата, розмаринът, зеленият чай.

Дехидратиращи билки. Те намаляват теглото, като извеждат от организма излишната течност в подкожните мастни клетки. Помагат при появата на вечерни отоци, препоръчват се при прием на контрацептиви. С такова действие са люцерната, репеят, шипките, риганът, копърът, мечите уши, хвощът, липата и имелът.

Добавете коментар