Pin It
10/03 2018

4 храни, които изчистват артериите

Напоследък значително се увеличават пациентите с повишен холестерин, триглицериди и запушване на артериите


За щастие, съществуват научно потвърдени доказателства, че някои промени в менюто могат да изчистят артериите.

ЧЕСЪН

Чесънът е един от най-често използваните продукти както в медицината, така и в алтернативните средства за лечение. Ползата му се дължи на антиоксиданта алицин, който се бори с въздействието на свободните радикали и високото ниво на холестерин. Това съединение на сярата помага да се намали лошият холестерин (LDL), който е основна причина за запушване на артериите.

Чесънът е богат на витамини, минерали, фибри и други вещества, които са полезни за кръвоносната система и са профилактика на сърдечносъдовите заболявай ия.

ОВЕС

Всекидневната употреба на овес е един от най-добрите навици за запазване и подобряване на здравето на сърцето. Той съдържа сложни въглехидрати и може да погълне седем пъти повече вода от собственото си тегло. Овесът е естествен източник на разтворими и неразтворими влакна. Употребата му намалява способността на холестерина да „полепва“ към стените на артериите.

КАЙЕНСКИ ПИПЕР

Кайенският пипер съдържа активното вещество капсаицин, чието антиоксидантно действие предотвратява окислението на лошия холестерин в артериите. Редовната му употреба подобрява кръвообращението, намалява риска от тромбоза и помага при контрола на високото кръвно налягане. Препоръчва се специално за пациенти със затлъстяване и риск от сърдечен пристъп и инсулт.

ЛИМОН

Този цитрус е известен като един от най-добрите природни източници на витамин С. Лимонът е антиоксидант, намаляващ високото кръвно и намаляващ възпалението на артериите. Благодарение на етеричните си масла, антиоксиданти и витамини този плод помага да се изчистят вените, като премахва излишъците от липиди, които се натрупват в тях.

Добавете коментар