Pin It
02/10 2015

10 храни, които са естествен диуретик

Има храни, които са естествен диуретик. Кои са те?

ананас
AНАНАС – богат на калий, той е един от най-силните диуретици. Смята се за идеалното оръжие срещу целулит, но освен това и срещу лениви черва, защото е богат на фибри. Но все пак е добре да не се консумира в много големи количества, защото съдържа и доста захар.

АСПЕРЖИ – подпомагат отделянето на водата от организма, стимулират работата на бъбреците. Богати са на фибри и имат благоприятно действие върху чревната флора.

АРТИШОК – съдържа инулин, който благоприятства отделянето на течности от организма. Богат е и на калий и фибри, които подсилват действието му.

СМОКИНЯ – съдържа фибри, калций и минерали, затова действа диуретично и има разхлабващ ефект. Богата е на витамини А, В1; В2 и С и подпомага работата на червата.

ГРОЗДЕ – има истински дрениращ ефект и помага при хора, които искат да се отърват от портокаловата кожа. Богато е и на фибри.

ПРАСКОВА – помага за отделянето на течностите от организма, но също така има и разхлабващ ефект. Важното е обаче да е добре узряла.

КРАСТАВИЦА – смятана за един от най-добрите естествени диуретици, тя е идеална част от менюто на всеки, който иска да отслабне, защото 100 г съдържат само 1 2 калории.

БЯЛО МЕСО – богато на протеини, които стимулират работата на бъбреците. Всъщност те действат точно противоположно на солта, която кара течността да се задържа в клетките.

ДИНЯ – този сладък плод стимулира диурезата. Освен това балансът на калий и натрий благоприятства да не се получават отоци и да се задържа вода.

КОПЪР – подпомага отделянето на течностите, но също така предпазва от подуване на стомаха. Неизменна част от диетата на всеки, който иска да отслабне.

Добавете коментар