Pin It
16/12 2017

Физическата активност удължава живота на раковите пациенти

Какво би могло да удължи живота на раковите пациенти? Има ли нещо, което те биха могли да направят, за да предотвратят вредните ефекти от тежкото заболяване?


Всеки човек иска да удължи живота си. Но, най-голямо желание за това имат раковите пациенти. А, както всички знаем – те имат нужда от това!

Ново проучване, проведено от персонала на клиниката „Майо“, включвало около 4 100 души с лимфом (онкологично заболяване на лимфната тъкан). Експертите оценили нивото на физическа активност на доброволците преди и след диагностицирането, съобщават UPI.com .

Изследването показа, че хората, чието ниво на физическа активност преди диагнозата е по-високо от нормалното, са починали по-късно от лимфом, или по други причини

По-малко активните участници в проучването прекарали сравнително къс период на боледуване, за разлика от болните, които са запазили и подобрили своята активност. Освен това рискът от смърт в рамките на три години от изследването е по-нисък при хора, които са увеличили собственото си физическо ниво след диагностициране, в сравнение с тези, които не са станали физически по-активни.

Също така учените установили, че хората, чието физическо натоварване е намаляло след диагностициране, умират от лимфом, и по други причини по-често от тези, чието ниво на физическа активност не се е променило, или се е подобрило. Изследователите препоръчват пациентите с лимфом да бъдат възможно най-активни. тази препоръка не важи само за хората, които са болни от този вик рак. Тя е важна за всички онко болни. От нея е задължително да се възползват и привидно здравите хора.

И една любопитна подробност, свързана с раковото заболяване.

Служителите на Датския и Калифорнийски университет анализирали 5856 случая на рак при деца от Дания, на които е поставена диагнозата преди навършване на 16 години. След оценка на възрастта на родителите учените разделят децата на групи. Оказа се, че децата на жени, които са родили след 35 години, са по-склонни да страдат от рак. По-специално, рискът от развитие на остра лимфобластна левкемия и неходжкинов лимфом се е увеличил значително, пише The Daily Mail .

Добавете коментар