Pin It
28/12 2017

Удължете младостта с амазонит

Амазонит е камък, известен от древността. Лечебните му свойства са отбелязани още от египетските фараони и арабските чергари


Но и в наше време този минерал избавя хората от различни проблеми… –

Една от легендите свързва названието на камъка с легендарните амазонки, живели някога по крайбрежието на Черно море. Отправяйки се в битка, те обичали да се украсяват със зелени камъчета, които в тяхна чест са наречени амазонит.

Амазонитът се отнася към калиевите фелдшпати. Той има необикновено ярък цвят, напомнящ морска вълна, с бели жилки, образуващи причудлив рисунък. Понякога го бъркат с малахит, но той е с черни жилки.

От векове се смята, че със своя яркозелен приятен за окото цвят амазонитът успокоява нервната система, избавя от хронична преумора и нервни изтощения, благотворно въздейства на психиката. Камъкът укрепва сърдечния мускул, ефективен е при лечение на ревматизъм, артрит, обтеохондроза, вегетосъдова дистония. Използват го и при нарушения в работата на черния дроб, далака, стомашно-чревния тракт, епилепсия, понижена потентност.

Амазонитът има способността да активизира регенерацията на клетките, ефективно изчиства организма от шлаки и токсини, нормализира дейността на еднокринната и пикочополовата система, повишава имунитета.

Литотерапевтите съветват да се носят изделия с този минерал, както и да се правят масажи с парченца амазонит по болните участъци на тялото. Доказано е, че такъв масаж е ефективен при разширени вени. Амазонитът премахва главоболието, ако то се дължи на промени в налягането или смяна на времето, понижава кръвното. За целта се налагат камъчета по слепоочията, челото и тила за 30 – 40 мин.

Още древните приписват на минерала подмладяващи свойства: ако постоянно се носи наниз от амазонит, цветът на кожата придобива здрав и цветущ вид, а бръчките се изглаждат.

Добавете коментар