Pin It
27/12 2017

Увеличението на заплатата помага на жените да отслабнат

Има логика в твърдението на специалистите, че с увеличението на заплатата теглото намалява. И това твърдение е доказано на практика

 заплатата
Високата заплата позволява по-висок стандарт на живот, който от своя страна лесно се справя със затлъстяването. Най-малкото, когато разполага с повече пари, човек има възможността да си купува по-здравословна храна.

Специалисти от САЩ анализираха данните за периода 2011-2014 г. Учените установиха, че с увеличаването на заплатите средното теглото на представителките на нежния пол намалява. Но този толкова приятен ефект не се наблюдава при мъжете, чиито заплати са увеличени, информира ни UPI.com .

Изследователите открили следното: като цяло, около 31% от доброволците в групата с най-високи доходи (83 000 или повече долара за четиричленно семейство през 2014 г.) са с наднормено тегло. В групата на хората с доходи под гореспоменатото ниво затлъстяването е било 40%. Полът обаче играе важна роля.

По този начин нивото на затлъстяване сред жените намалява рязко, като се повиши нивото на доходите.

От затлъстяване страдат от около 45% от участниците, които са на границата на бедността, 43% от групата със средни доходи и 30% от групата с високи доходи. При мъжете всичко се оказа различно. Нивото на затлъстяване е най-високо в групата със средни доходи (38,5%).

В групата мъже преобладаването на затлъстяването е било 31,5% в групата на победните и 32,6% в групата с високи доходи. Изследователите не знаят какво стои зад установените различия. Но те установиха, че висшето образование намалява риска от затлъстяване. Около 40% от доброволците със средно образование и по-ниско имат затлъстяване в сравнение с 28% от участниците с висше образование.

Добавете коментар