Pin It
06/03 2018

Тревожното разстройство ще ви помогне да оцелеете при сърдечен удар

Тревожното разстройство и прекалената загриженост, както и безпокойството могат да провокират развитието на сърдечно-съдови заболявания

Но тревожното разстройство има някои предимства. Много изследвания показват, че безпокойството помага на хората да вземат правилните решения, по-добре да се справят със стресови ситуации и дори да водят по-здравословен начин на живот. Германски учени добавиха към този списък още един елемент, пише Medical News Today.

Специалисти от Техническия университет в Мюнхен проучват информация от 619 пациенти, които са претърпели инфаркт. При 12% от пациентите е диагностицирано генерализирано тревожно разстройство (GAD). Оказа се, че хората с GAD реагират много по-бързо на появата на симптоми на сърдечен удар и са били приети в болницата по-рано.

По този начин, жените с генерализирано тревожно разстройство са били в болницата средно с 2 часа по-рано от пациентите без GAD. Мъжете с GAD са лекувани средно 48 минути по-рано. така излиза, че тревожността помага да се оцелее след сърдечен удар. Според лекарите, всеки половин час при инфаркт е от жизненоважно значение.

Добре е да се знае, че нов тест ще определи риска от сърдечни проблеми.

Изследователи от университета в Шефилд са изследвали кръвни проби от повече от 4300 души с остър коронарен синдром след изписване от болницата. Учените измерват максималната плътност на съсирека и времето, необходимо за унищожаването му, казва The Deccan Chronicle .

Изследването показа, че участниците, чиито кръвни съсиреци са изчезнали най-дълго, рискът от повторен инфаркт на миокарда или смърт поради сърдечно-съдово заболяване е увеличен с 40%. Според експертите, благодарение на новия тест, ще бъде възможно да се определи рискът от сърдечни проблеми след инфаркт и усложненията от него да се намалят във времето.

Добавете коментар