Pin It
20/12 2017

С какво да заменим чашата кафе или чай сутрин?

Предлагаме ви кратък списък на разбуждащи напитки, с които да замените чашата кафе или чай. Ако ги използвате сутрин, ще бъдете много по-енергизирани

кафе
Може да не пиете кафе всяка сутрин. Напълно е възможно и дори по-здравословно да спрете избора си за сутрешна напитка на предложенията, с които ще ви запознаем сега.

Освен че са много вкусни и полезни, те се приготвят бързо и имат доказани ползи за здравето.

Някои хора не бива да пият кафе, защото имат високо кръвно налягане или лабилна нервна система.

Никакъв вид чай пък не обичат, пият го само като са болни. В такива случаи за разбуждане сутрин се препоръчват по-нетрадиционни, но лесни за приготвяне напитки. Важно е да енергизирате организма, защото в студеното време той по-трудно минава в работен ритъм.

Добър източник на бодрост е лимоновата вода. Разтворете прясно изцеден сок на половин лимон в чаша вода със стайна температура и подсладете с малко кафява захар или мед.

Мощно действа кокосова вода, в която сте накиснали семена от чия.

Силен тоник е сокът от нар. Особено добър е през есента и зимата, защото е богат на витамини. Непременно го пийте разреден с вода или смесен със сок от моркови, ябълки, целина.

Ако нямате проблеми със стомаха, направете си горещ шоколад от чисто какао на прах и поръсете щипка лют червен пипер.

Топлата напитка с джинджифил не прилича на традиционен чай, но ободрява и стимулира кръвообращението. Може да се тонизирате и с леко подсладена отвара от семена на китайски лимонник.

Добавете коментар