Pin It
10/03 2018

С дафинов лист изгонете болестите и лошите миризми от дома

Ползвате дафинов лист не само като подправка, но и като начин да прочистите дома от лоши миризми и сили


Във всеки дом цари особена атмосфера – някъде мирише на скъп парфюм, другаде – на домашна храна или кафе. Но понякога се срещат и жилища, където, щом влезеш, и чувстваш възхитителен аромат на свежест. При това не от изкуствен ароматизатор, а истински мирис на чистота.

Това се дължи на една хитрост, известна още на древните гърци – те използвали дафиновия лист не само като подправка в кулинарията, но и за изчистване на помещенията от неприятни миризми. Необходимо е само да се запали едно дафиново листо.

Ако тази процедура се извършва често, можете да се избавите не само от миризмите, но и да предотвратите някои заболявания и да подобрите самочувствието си. Доказано е, че ароматът на дафинов лист действа успокояващо и болко-успокояващо.

Той може да предотварти пристъпи на епилепсия, да пребори стреса, умората и безсънието. Причината е, че тази подправка съдържа цинеол и специфични етерични масла, които освобождават дихателните пътища и способстват за релаксирането на целия организъм. За да почувствате отпускащия ефект само след 10 минути, запалете няколко сухи дафинови листа в подходящ съд. След известно време ще усетите приятен мирис.

Дафиновият лист се смята за символ на чистота, успех и победа. С дафинов лист се провеждат и ритуали за изпълнение на желания.

Добавете коментар