Pin It
05/03 2018

Селфитата карат хората да прибягват към пластичната хирургия

Пластичната хирургия днес е толкова разпространена манипулация, колкото не сме си представяли, че ще бъде през последните 10-20 години


И за да са търсени толкова много услугите на пластичната хирургия днес, вина имат селфитата.

Служители на Университета на Рътгърс установили, че носът на „Еди“ днес се среща с 30% повече. Носът на „Еди“ е не особено приятен недостатък на носа, който в повечето случаи е малко по-голям и гърбав. Поради това изкривяване хората могат да решат да пребегнат до услугите на пластичната хирургия (ринопластика). В допълнение, 42% от пластичните хирурзи съобщават: много хора искат да променят формата на носа, за да изглеждат по-добре в социалните мрежи, казва The Daily Mail. И това обикновено се случва след като се направят няколко десетки селфита, и нито едно от тях не бъде одобрено за публикуване.

Изследователите са създали математически модел за оценка на това как предната камера нарушава характеристиките на лицето. Експерти анализираха снимки на представители на различни етнически групи. Снимките, направени на различни разстояния от камерата, се сравняват със средната ширина на носа и главата.

Изследването показва, че при самозаснемане с разстояние около 30 сантиметра от камерата носът при мъжете е с 30% по-голям, а при жените – с 29% повече, отколкото при стандартно портретно снимане на разстояние около 1,5 метра. Между другото, според друго проучване, всеки трети пластичен хирург има повече запитвания за операция благодарение на социалните мрежи.

Добавете коментар