Романтичните взаимоотношения започват и се случват точно във възрастта, когато емоциите от тях може да бъдат опасни. Разберете защо


Романтичните взаимоотношения са изпитание за подрастващите. Освен положителните емоции и първите любовни трепети, те носят и създават немалко проблеми.
Изследване на учени от университета в Денвър включваше 200 тийнейджъри на възраст 16 години. Специалистите следват и наблюдават участниците в продължение на 9 години. Изследователите се интересуват от това как романтичните взаимоотношения и тяхното качество засягат психиката. Участниците отговориха на въпроси за романтичната си връзка, пише The Daily Mail.

Доброволците разказват колко често са изпитвали безпокойство. освен това те отговаряли на въпроси от рода на дали са се чувствали депресирани и са се озовали в ситуация на социална изолация. Участниците бяха също запитани дали използват алкохол и наркотици. Изследването показа, че подрастващите, които са в романтични взаимоотношения, са по-склонни да страдат от депресия и злоупотреба с алкохол, отколкото техните връстници, които нямат партньор, или тези, които са били във взаимоотношения, но са по-възрастни.

Проблемите в романтичните връзки между подрастващите са свързани с агресията и социалното изключване. Основната роля обаче играе качеството на отношенията. Подкрепата и грижата за партньора са полезни за психиката. Експертите настояват подрастващите и младите хора да следят за качеството на връзките си.