Pin It
16/12 2017

Пушенето прави хората непривлекателни, установиха учени

Пушенето е вредно. Пушенето разболява. Вредният навик ни прави по-бедни. Но, оказа се, че дименето с тютюневи „пръчки“ има още една една вреда


Пушенето е лош навик, от който трябва да се отървем възможно най-скоро. И не само, защото вреди на здравето.

Учени от университета в Бристол показаха на 500 доброволци снимки от 23 двойки близнаци. Единият от тях е бил пушач, а вторият – не. Участниците бяха попитани кои близнаци са по-привлекателни. Изследването показа, че мъжете в две трети от случаите, наречени жени-непушачи. те твърдо били определени като по-привлекателни. И жените наистина изглеждали по-привлекателни, отколкото мъжете непушачи в 69% от случаите, пише Декан Кроникъл .

Според експерти тютюнопушенето ускорява процеса на стареене. Никотинът кара кръвоносните съдове във външните слоеве на кожата да се стесняват. Химическите вещества от тютюневия дим оказват неблагоприятно въздействие върху еластичността на кожата. В допълнение, пушенето може да доведе до образуването на дълбоки бръчки. Може би заключенията на учените ще накарат някои хора да се откажат от вредния навик.

Преди време психолозите са разбрали какво прави една жена непривлекателна за един мъж. Първо, тя отблъсква с неприятна миризма от устата или от тялото. На второ място – наднормено тегло (това се отнася за 30% от мъжете). Въпреки че някои мъже, напротив, харесват по-пълни жени. На трето място е пасивността в секса. Четвърта позиция – лошите навици (тютюнопушене). И накрая – индивидуалното поведение. Това включва някои неща, като да брои на глас калории, да разказва историята на бившите си партньори или да клюкарства.

Добавете коментар