Пребиотиците и пробиотиците са необходими за малките бебета и децата. Те оказват добро влияние върху здравето им

пребиотиците
Служители на университета в Илинойс смятат, че децата трябва да приемат пробиотици и пребиотици. Изследователите установили, че на малки прасенца, на които са дадени смески с пробиотици и пребиотици много по-добре се справят с тестовете за памет. Учените свързват това с ефекта на пребиотиците върху полезните бактерии в червата, съобщава Daily Mail .

Изследователите дадоха на малките прасенца смес, съдържаща краве мляко и пребиотици (2 грама полидекстроза и 2 грама галакто-олигозахарид). Животните са получили сместа в продължение на 2 до 33 дни. Когато прасенцата са били на възраст 25 дни, експертите оценяват паметта и реакцията им на стрес. В края на проучването учените събират проби от кръв, чревна тъкан и мозък от животните.

Специалистите установили, че прасетата, които са получили пребиотици, са се справили по-добре с тестове за памет и са прекарали по-малко време в изучаване на познати предмети. Изследване на тъканите показва, че при тези животни се повишават нивата на летливи мастни киселини, които бактериите отделят, когато се усвояват от пребиотиците.

Освен това, учените казаха какво трябва да яде бременната жена за раждането на интелигентно дете. Жълтъци, постно червено месо, риба, месо от птици, бобови растения, ядки и кръстоцветни зеленчуци, които са богати на холин, са ясно показани за прием от бременните жени. Университетът Корнел смята, че тези продукти са полезни за развитието на мозъка на бебето, пише Zee News.