Лекарите посочват: поради разпространението на порнографията, все по-голям брой мъже имат необичайна форма на еректилна дисфункция


Тъй като „Московский Комсомолец“ писа, този проблем е по-често при младите хора. Това отклонение се нарича еректилна дисфункция, причинена от порното. Посочено е, че разпространението на отклонението се случва в последните 20-30 години.

Определяне на отклонението за първи път даде уролога Авраам Модденхал от Harvard Medical School. Според него, порното подкопава здравето на хората, над 20-годишна възраст. Понякога порнография води до импотентност. Нещо повече – развива се при хора, които имат нормални нива на тестостерон. Открива се при пациенти, при които липсва травма, която може да се отрази на ерекцията.

Важно е да се отбележи, че дори лекарства, които подобряват потентността чрез увеличаване на кръвния поток към пениса, не помагат тук. Експерти подчертават, че порното засяга психиката и човешкото тяло – то просто престава да изпитва сексуална възбуда дори в ситуация, в която трябва да се очаква.

Порнографията създава специален ефект върху мъжете, сочи друго проучване.

Гледането на порнография засяга мъжете по различни начини. В ранна възраст порнографията прави един мъж склонни към господство над жени. Докато гледането на порно на по-късен етап превръща мъжете в любовните плейбои.

От гледна точка на по-нататъшното поведение на мъжете, възрастта на първото запознанство с порното играе важна роля. Колкото по-рано, толкова по-вероятно е мъжът да стане мачо. Но по-късното гледане на порно, напротив, превръща човека във вятърничав плейбой. Заслужава си да се отбележи: видът на порнографията, причините, поради които мъжете я гледат, не повлияха по никакъв начин на поведението.