Pin It
20/12 2017

Полените предизвикват алергии и през зимата

Макар че пролетта се смята за много по-опасен сезон заради полените, алергиите не са изключени и през есента и дори – зимата

полените
Често мухълът е виновник за проблеми с дишането; зачервени очи, главоболие. Той се появява във влажните места на открито. Окапалите листа са идеална среда за спорите на много видове плесени. Рязкото покачване на алергенни частици във въздуха се случва обикновено при вятър. При постоянно застудяване, без резки колебания в температурите, количеството на алергени във въздуха спада и оплакванията изчезват.

Мухъл, появил се вкъщи заради влага в затворените и рядко проветрявани помещения, също предизвиква алергии. Но ниската влажност в стаите също може да причини дихателни оплаквания. За да се избегне този нежелан ефект, алерголозите препоръчват използването на хигрометър, измерващ стойностите на въздушната влажност. С обикновен изпарител може да нормализирате влажността и да предотвратите или да облекчите симптомите на алергия.

И домашният прах може да причини реакция на свръхчувствителност. Той се разнася по-активно из въздуха, когато за първи път се включи отоплението. Предизвиква кихане, хрипове и хрема.

Климатиците в офисите често възбуждат не само алергични реакции, ами предизвикват и астматични бронхоспазми. Облекчаващо действа напитка от пресен копър. Една супена лъжица ситно нарязан копър залейте с 2 ч.ч. вода. 1 юхлупстс, варете з минути и прецедете. Разделете на 3 части и пийте преди хранене.

Самолечението на алергиите не е препоръчително, макар че някои антихистамини се продават в аптеката без рецепта. Консултирайте се с вашия лекар, защото има препарати, които не бива да се използва повече от 3 дни.

Добавете коментар