Pin It
28/12 2017

Печено месо с люти чушки – задължително меню за мъжете

Да ядат или да не ядат червено месо – това е хамлетовският въпрос за мъжете. То съдържа голямо количество наситени мазнини, които повишават риска от сърдечни болести, диабет, затлъстяване


Но в замяна на това в него има вещества, които са изключително важни за мъжката сила.

Лишавайки се от червено месо, мъжете намаляват половата си мощ, твърди британската диетоложка Ема Дербишър. Те не могат да си набавят достатъчно
цинк от пилешко и риба.

Червеното месо – свинско, говеждо, агнешко, е основен източник на цинк. А този елемент поддържа нормални нивата на мъжкия полов хормон тестостерон. Недостигът на цинк понижава половото влечение. Минералът е ключов и за производството на здрави и подвижни сперматозоиди.

Дневно мъжът трябва да поема по 9,5 мг цинк.

Според приетите от българското здравно министерство препоръки за хранене мъжете могат да хапват пържоли поне 3 пъти седмично, без да се притесняват, че ще си докарат лош холестерол.

Още по-полезно е да ядат червеното месо с люти чушки, показва ново изследване на медици от Университета на Върмонт. Те потвърждават проучване на китайски учени от 2015 г., което установи, че лютивите подправки помагат срещу различни болести.

Сега специалистите от САЩ са измерили, че яденето на червени люти чушки намалява с 13 % смъртността при мъжете

Екипът е използвал данните от Програмата за проучване на здравето и храненето в Щатите. В нея има информация за над 16 000 американци, събирана 23 години.

По тези данни изследователите отделили групата на любителите на червени люти чушки – предимно млади мъже от американски или мексикански произход, които ядат и много месо. След това анализирали смъртността и причините за нея.

Според учените роля за по-ниската смъртност в тази група играе капсаицинът, който е основна съставка на лютите чушки. Вероятно той влияе на клетъчните процеси, като пречи да се натрупват мазнини в коронарните артерии. Капсаицинът има и анти-микробни свойства, т.е. влияе на микрофлората в червата.

Други изследвания сочат, че за здравето и сексуалната мощ на мъжете са изключително полезни южните плодове. Бананите са източник на бромелаин, който помага за увеличаване на либидото. Авокадото съдържащо мононенаситени мазнини и калий, то доставя витамин В6, който участва в производството на мъжки хормони. В бадемите има мастни киселини, които също са от значение за хормоните. Издръжливостта в половия акт пък се увеличава с пресни или сушени смокини.

Добавете коментар