Обикновената вода e в състояние да подобрят не само външния вид, но и нашето здраве. Ето още едно доказателство за това защо е важно да се пие повече вода

вода
Служители на Института Уестмед, след проведени медицински изследвания, откриха евтин и прост начин, който може да помогне на пациенти с бъбречна поликистоза. Това вродено заболяване в момента няма лечение. Поради това бъбреците постепенно умират поради формирането на кисти, които унищожават здравите тъкани, отбелязва News-medical.net.

Над 50% от пациентите с поликистоза в крайна сметка се сблъскат с бъбречната недостатъчност. те биват поставени на диализа или бъбречна трансплантация. Беше стартиран изследователският проект PREVENT-ADPKD. Целта му беше да се разбере дали консумацията на определен обем вода може да предотврати прогресирането на полицистозата до бъбречна недостатъчност.

Има причина да се смята, че простата вода може да намали образуването на кисти в бъбреците. Тя потиска работата на хормона, който стимулира растежа на кисти. Ето защо, според учените, е много важно да се пие достатъчно вода. Към днешна дата повече от 240 доброволци са участвали в проучването. Окончателните резултати ще бъдат на разположение през 2020 г.

Освен това, обикновената вода пази от инфекции на пикочните пътища.

За да се намали рискът от повторение на инфекциите на пикочните пътища, е необходимо на ден да пиете почти 1,5 литра вода или повече. Това заключение беше направено от специалисти от Университета в Маями. Повече от 140 здрави жени, които не са достигнали менопаузата, са взели участие в проучването, пише Zee News .