Заседяването е възможно най-големия бич на съвременния човек. Вреда, която много често си причиняваме умишлено

заседяването
Понякога, и дори много често, загубата на тегло е трудна работа. Но понякога е достатъчно да се направят съвсем малки промени в обичайния начин на живот.

И точно тези малки промени в навиците могат да доведат до големи промени и разлики в килограмите. Според докладите на Zee News, експертите настояват: вместо да седите в продължение на шест часа на ден на работа, можете да станете прави. Това ще позволи да изгаряте по-малко от 0,15 калории на минута, отколкото когато сте седнали.

Ето защо, ако стоите прави шест часа на ден, човек с тегло 65 килограма ще изгори още 54 калории. Освен това това е допълнителна мускулна активност, която намалява риска от инфаркти, удари и диабет, казва Франсиско Лопез-Хименес, професор в клиниката „Майо“.

Разбира се, не всеки може да си позволи да работи прав, вместо седнал, особено ако работата е в офис. И то офис на банка, или друго подобно учреждение. Но, ако има желание, човек може да намери изход и от тази ситуация. Например – ходене пеша преди и след работа.

Между другото, мъжете, които стоят прави горят два пъти повече калории, отколкото жените. Това се дължи на по-голямата мускулна маса, тъй като количеството изгорени калории е пропорционално на мускулната маса, когато човек стои. Във всеки случай е важно да не прекарвате много часове на едно място. Дори малки прекъсвания наистина могат да променят ситуацията към по-добро.