Учени от САЩ решиха да разберат дали представителите на двата пола получават едно и също удоволствие от секса и как точно им се случват оргазмите


Оказа се, че мъжете по-често от жените изпитват пълно удовлетворение от половия акт. Всъщност, мъжете изпитват оргазъм на всеки сексуален акт. Но, от друга страна, жените могат да изпитат няколко оргазма последователно по времето на един полов контакт. Това често се случва и при хомосексуални контакти.

Тези изводи са извлечени от проучване на група доброволци от двата пола и с различна сексуална ориентация. Учените попитали участниците в изследването дали изпитват оргазмите по принцип, колко дълго продължават те и кога за последно се е случило. 60% от мъжете признават, че остават напълно доволни от всеки сексуален контакт, а оргазмът трае около 10 секунди.

Жените не винаги са доволни. За да се постигне оргазъм, те се нуждаят от много повече време, но оргазмът продължава поне 20 секунди. Между другото, по-рано друга група учени определи пози, идеална за постигане на оргазъм за жените. В случая става дума за две доказани пози по време на полов контакт, от които жените могат да изпитат истинско удоволствие.

Многобройните оргазми при жените са съвсем реални, според американските сексолози. Експертите подчертават, че настъпването на оргазъм е индивидуално. При някои жени той идва на момента, при други по-бавно, а при трети може да закъснее или да се случат няколко наведнъж. Във всеки случай, най-оптималната позиция на жената по време на полов акт е позицията „ездач“ (жената отгоре, мъжът е по гръб).

Друг вариант е т.н. „doggy-style“ (мъжът се намира зад, а жената е в коляно-лакътна позиция). Според експерти в описаните пози жената е в състояние да изтласка бедрата, за да контролира степента на триене. Това гарантира наслада.