Най-приятно миришат мъжете, които не са кой знае колко големи фенове на месото. Вегетарианците пленили жените с чистия аромат на своята пот


Австралийски експерти научиха как храненето се отразява на миризмата на човешкото тяло. След разследването на тези взаимоотношения те стигнаха до извода, че миризмата на тялото на противоположния пол може да стане по-привлекателна за жените, пише Rambler.

Така че, атрактивните за жените мъже миришат на плодове и зеленчуци. Проведе се експеримент: група жени беше предложена да оцени миризмата на тениски, в които мъжете преди това са спортували. Това означава, че е била оценена естествената миризма на мъжката пот. В същото време е известно кои храни преобладават в храненето на мъжете участници.

Оказа се, че жените харесват миризмата на пот от хора, които консумират предимно зеленчуци и плодове в деня преди да спортуват. Но миризмата на мъже, които ядат много месо и са отказали зеленчуковата храна, привличаха жените най-малкото от всички, до отвращение. По принцип миризмата на вегетарианци се смяташе за най-приятна.

Освен това, психолозите са разбрали кои мъжки хобита се считат за най-секси.

Много жени признават, че са развълнувани от определени хобита на силната половина на човечеството. Около 70% от жените респонденти, които са участвали в проучването са казали, че мъжът е много, ама много секси, ако се занимава с нещо като пекарство, готварство и най-вече – да прави торти.

Способността да направи истинска торта е референтно качество. На второ място са танците. Това е казано от 60% от жените. Също така, следващите три най-привлекателни хобита са рисуване (55% са гласували за него), градинарство и ветеринарна медицина. Най-малко жените бяха развълнувани, ако мъжът шие, занимавасе с боди билдинг или нещо подобно, плете или бродира.