Много хора се оплакват от студени ръце и крака. За щастие според д-р Джон Брил има решение за тях


Според The Daily Mail проблемът е свързан с лошо кръвообращение. И на фона на ниските температури, става особено важно, защото кръвоносните съдове се стесняват бързо. За да се повиши температурата на крайниците, експертът съветва да носите свободно облекло. По-специално, вместо стандартни ръкавици, е по-добре да се ползват ръкавици без пръсти, а обувките също трябва да бъдат по-широки. Това ще образува слой топлинен въздух, който допълнително ще затопли тялото.

Пикантната храна е друг експертен съвет. Тя разширява кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението (сърцето започва да помпа по-активно), повишава общата телесна температура. В допълнение, лютият пипер е богат на витамини А и С, които укрепват стените на кръвоносните съдове и предотвратяват изтръпване.

Но от цигари, кофеин и алкохол през зимата е по-добре да се откажете. Никотинът и кофеинът стесняват кръвоносните съдове. Алкохолът също така дехидратира тялото и изобщо не загрява, за разлика от популярното вярване. Под влиянието на алкохола човек просто започва да чувства по-голям студ.

Рибата и зелените листни зеленчуци са ясно препоръчителни за хората с вечно студени ръце и крака. Като цяло, храните и хранителните добавки с рибено масло, ниацин, желязо помагат да се разширят кръвоносните съдове, като се стимулира нормалното кръвообращение. В рибата, много омега-3 мастни киселини и омега-6, полезни за кръвоносните съдове. В зелените листни зеленчуци и червено месо много желязо, също полезно за кръвообращението. Ниацинът, от своя страна, забавя процеса на свиване на кръвоносните съдове.