Тези съвети ще ви помогнат да бъдете вечно млади и здрави, като китайките. Поучете се от опита на жените от изтока, ако искате да имате дълъг живот и да изглеждате добре


Китайките употребяват и много плодове, варени и сурови зеленчуци, зеленила, ядки, горчица, морски дарове и млечни храни.

Те, за разлика от европейките, които сме вечно натоварени с тежести, не носят тежко. Ето защо практически не страдат от варикозни вени.

Вместо месо, така любимо по нашите ширини, китайците предпочитат да
се хранят с мазна риба, фасул и грах. Всеизвестно е, че в Китай няма много пълни хора.

Дамите полагат много грижи за косите си, като редовно си правят маски. Една от тях е следната: смелете шепа грах, залейте го с топла вода за сгъстяване и го оставете да престои една нощ. На сутринта нанесете маската върху влажна коса за половин час, а след това измийте с топла вода.

Когато се събудят, жените в Китай не скачат от леглото веднага. Първо разгряват глезените, като ги разтриват един в друг, а след това, докосвайки с тях челото си, изпълняват редица движения. Благодарение на това те спокойно посрещат новия ден, тъй като тези манипулации успокояват нервната система.

Според китайките, ако искаш да изглеждаш млада и красива, трябва да се грижиш не само за близките си, но и за самата себе си. Здравословно хранене и грижи за тялото са главните съставки на женската младост и красота!