Pin It
12/03 2018

Как жените се отнасят към „секса за една нощ“?

Когато става дума за секса за една нощ, различни саи мнението, и отношението, и усещанията на мъжете и жените


Служители от Норвежкия университет за наука и технологии откриват, че жените често съжаляват, когато бързо се съгласят да бъдат интимни с някой мъж. Мъжете не изпитват подобно угризение, пише The Daily Mail. Жените и мъжете обаче са еднакво уверени в себе си, когато става въпрос за отношения, в които се включва само секс без чувства.

Основните критерии за една жена, за да приеме секса за една нощ без съжаление: тя трябва да направи първата крачка, която говори за самочувствие, здравословна сексуалност, ясен партньорски избор (за мъжете това не е толкова критично) и има възможност да се погрижи за подробностите. Ако една жена не обича секса, тогава тя изпитва съжаление от набързо случилият се интимен акт.

Тези подробности станаха факт след като бе проведено проучване на близо 800 души. От него стана ясно, че около 50% от анкетираните жени съжаляват за случайния секс или секс без задължения. Сред мъжете едва една трета са изпитвали подобно съжаление. Има много причини за това. Като цяло, представителите на двата пола се оплакваха от неприятни преживявания, ако сексът е бил лош, партньорът е бил „сексуално некомпетентен“, някой от двамата е изпитвал безпокойство или отвращение.

Всеки от тези фактори е по-характерен за жените, отколкото за мъжете. Отвращението е основният недостатък. Подобен опит възниква в респондентите като реакция на практикувания тип секс, хигиена на партньора или секса като факт на предателство. Според експерти, повечето жени могат да съжаляват за случайната връзка, защото вероятността за достигане на оргазъм е много по-малка от тази при мъжете.

Добавете коментар