Pin It
30/12 2017

Как да приготвим кафето, така че да е полезно?

Кафето има много ползи, но за да се възползваме от тях, то трябва да бъде приготвено по определен начин. Оказа се, че този начин е студеното варене на кафето


Известно е, че кафето има много полезни свойства. Специалистите от Университета Томас Джеферсън са разработили правила за правилното приготвяне на кафе, пише Московски Комсомолец. Учените съветват да практикуват така наречения студен метод на варене. По този начин кафето е доста по-полезно.

Специалистите сравняват този метод за приготвяне на напитката, заедно с традиционните методи. В експеримента бяха използвани четири вида кафе. Оказа се, че ако кафето се приготвя при стайна температура, повече кофеин и хлорогенна киселина (силен антиоксидант) ще се отделят от зърната.

Концентрацията на кофеин по време на студеното варене е практически независима от смилането на кафе. Но най-високата концентрация се отбелязва, ако се използват кафеви зърна, които са средно изпечени. Подходът към варене не повлиява на киселинността на напитката.

Учените припомнят, че при умерена консумация на кафе се намалява риска от деменция, инсулт, сърдечна недостатъчност, цироза. Кафето помага за намаляване на теглото и увеличава плодовитостта. Въпреки това, злоупотребата с кафе заплашва от възпаление на пикочо-половата система и други аномалии.

Кафето, също така удължава живота на хората, страдащи от бъбречни заболявания. Експерти от Португалия анализирали данните на повече от 2300 американци с хронично бъбречно заболяване. Учените открили, че при участниците, които консумират повече кофеинови напитки, рискът от смърт по някаква причина намалява с 24%, според UPI.com .

Добавете коментар