Pin It
19/03 2018

Инфекциозните заболявания причиняват проблеми със сърцето и кръвоносните съдове

Проблеми със сърцето може да предизвика както напрегнатия и стресиран начин на живот, така и някои заболявания. Ето защо е добре да се наблюдава редовно здравето на сърцето


Проблеми със сърцето, както и различни сърдечносъдови патологии, са една от най-честите причини за смърт в света. Основните рискови фактори за проблеми със сърцето обикновено включват хипертония, диабет и затлъстяване. Британски учени са открили, че инфекциите на дихателните и пикочните пътища засягат здравето на сърцето, много по-силно, отколкото се предполагаше преди, пише Zee News.

Специалисти от университета в Астън са анализирали данни от 34027 пациенти, хоспитализирани с инфекция на пикочните пътища или дихателните пътища. Контролната група включва доброволци без инфекции. Установени са фактори като пол, възраст, тегло, етническа принадлежност, лоши навици и съпътстващи заболявания.

Изследователите са открили, че хората, които са имали инфекциозни заболявания на респираторния апарат или пикочните пътища, са претърпели 40% по-често инфаркт, както и инсулт с 2,5 пъти по-често, отколкото другите хора, които не са били обект на такава инфекция. В същото време смъртността от сърдечно-съдови заболявания сред тях е няколко пъти по-висока. Инфекциите увеличават риска от сърдечни проблеми повече от затлъстяването.

Добавете коментар