Pin It
12/03 2018

Ето го спуперпродукта, който ще помогне на пациентите с хипертония

Лечението на хипертония трябва да става на всички фронтове – и с лекарства, и с правилен начин на почивка и труд, и със спазване на диета


Както съобщава вестник „Руски времена“ , при около една четвърт от населението на света се открива високо кръвно налягане, или хипертония. Хипертонията може да се ограничи, ако се повиши нивото на физическата активност, ако се вземат лекарства за контролиране на стойностите и ако се спазват някои общоизвестни правила при храненето. Въпреки това, лекарствата не помагат във всички случаи. Това доведе до факта учените да обърнат внимание на алтернативни източници на агенти, които да намаляват кръвното налягане.

Фокусът беше върху обикновените шам-фъстъци. Само една порция шам-фъстъци е достатъчна, за да намали високото кръвно налягане, без специални странични ефекти и рискове от усложнения. Изследванията са показали, че фъстъците релаксират съдовете, като по този начин променят кръвното налягане.

Между другото, преди време беше доказано, че фъстъците намаляват нивата на захарта и инсулина. Те също така могат да обърнат някои от процесите, свързани с преддиабетното състояние (гранично състояние, застрашаващо от диабет). Оказва се, че шам-фъстъците допринасят за нормалния метаболизъм при хората с преддиабет.

Ядките, особено когато са сурови, са добър избор за хората, които страдат от хипертония. Затова те трябва да заложат на разнообразието и често да включват в диетата си сурови ядки. Може да спрете избора си на сурови лешници и бадеми, шам-фъстък и бразилски орех.

Добавете коментар